Izdavaštvo, jedna od aktivnosti kompanije Interkomerc, ima za cilj ne samo ostvarivanje ekonomske dobiti već, pre svega, promovisanje ličnosti i ideja koje prestavljaju svojevrsnu inspiraciju kreativnim ljudima širom sveta. Ozbiljnost i posebnost koja se poklanja ovom sektoru se ogleda kroz predgovore samih autora namenjene eksluzivno srpskim izdanjima.

Prva knjiga koju Interkomerc potpisuje kao izdavač je biografija predsednika Čejs Menhetna, jedne od najvećih i najuticajnih banaka na svetu, i sina jedne od najpoznatijih porodica na svetu, Dejvida Rokfelera pod nazivom „Memoari“.

Drugi izdavački poduhvat Interkomerca predstavlja knjiga Baraka Obame „Smelost nade“ čije je srpsko izdanje intrigantno ne samo zbog autentičnosti samog autora već iz zato što je objavljena pre nego što je Barak Obama imenovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, te predstavlja i predviđački poduhvat. Autobiografija američkog predsednika doživljava u Srbiji svoje drugo izdanje.

Prisustvovanje generalnog direktora kompanije na inoguraciji američkog predsednika Baraka Obame 2009. godine u Vašingtonu mu daje prostora za ideju te Interkomerc koristi priliku i otkupljuje autorska prava Obamine nove knjige koja predstavlja njegov plan kako da obnovi američki san pod nazivom „Promena u koju verujemo“.

Dobivši blagoslov moskovske patrijaršije i samog patrijarha moskovskog i sve Rusije kao i blagoslov srpske pravoslavne crkve i srpskog patrijarha Irineja, Interkomerc privilegovano priprema 2011. godine objavljivanje knjige arhiepiskopa volokolanskog Ilariona, drugog čoveka Ruske pravoslavne crkve zaduženog za spoljne poslove, „Patrijarh Kiril: Život i poimanje sveta“.

Činjenice da patrijarhu Kirilu neminovno predstoji dug vek služenja svog mandata, imajući u vidu titulu najmlađeg izabranog patrijarha, kao i sam uticaj i ulogu koju pravoslavna crkva ima u Rusiji, jasno ukazuju da će ova knjiga biti neophodna literatura ozbiljnim poslovnim, društvenim i političkim analitičarima.

 
 

U 2004.godini Interkomerc je objavio prvo izdanje knjige „DEJVID ROKFELER MEMOARI“,  biografiju predsednika Čejs Menhetena banke, jedne od najvećih banaka na svetu,  u vremenu dok je Amerika postajala vodeća svetska sila.

 

U 2008.godini Interkomerc je objavio prvo izdanje knjige „SMELOST  NADE“ BARAK  OBAME,  sadašnjeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država, koji je knjigu pisao dok je imao funkciju senatora države Ilinois.   

U 2010.godini  Interkomerc je objavio drugo izdanje knjige „SMELOST  NADE“ BARAK  OBAME.

U 2009.godini Interkomerc je izdao knjigu  BARAK  OBAME „PROMENE  U KOJE VERUJEMO“ , koja sadrži plan Barak Obame kako da se obnovi  američki san i sedam ključnih govora predsedničke kampanje iz 2008.godine.

—Takođe u 2011.godini Interkomerc planira da objavi četvrto izdanje „DEJVIDA  ROKFELERA MEMOARI“  i novu knjigu predsednika Sjedinjenih Američkih Država BARAKA OBAME.

Početkom  2011. godine  Interkomerc priprema izdavanje knjige Arhiepiskopa  VOLOKOLAMSKOG  ILARIONA  „PATRIJARH  KIRIL:  ŽIVOT I  POIMANJE  SVETA“  za koje je dobio blagoslov  od strane Moskovske  Patrijaršije, Ruskog Patrijarha Kirila,  Srpske pravoslavne crkve i Srpskog  Patrijarha IRINEJA.

 
 
 
© Interkomerc informatika MMXI